2021 m. gruodžio 19 d., sekmadienis

Pyragėliai su mėsa

 


Ingredientai:
Tešlai:
* Miltai, 250 gr.
* Kefyras, 180 ml.
* Aliejus, 2 v.š.
* Soda, 0.5 a.š.
* Druska, 1 a.š.

Įdarui:
* Malta mėsa, 300 gr.
* Svogūnas, 1 vnt.
* Malti pipirai, pagal skonį
* Druska, pagal skonį

* Aliejus, kepimui

Gaminimas:
1. Į kefyrą įberti sodą ir išmaišyti, o tada supilti į persijotus miltus. Ten pat supilti aliejų bei druską ir viską gerai išminkyti. Paruoštą tešlą apdengti maistine plėvele, kol bus ruošiamas įdaras.
2. Ant aliejaus pakepti maltą mėsą su smulkintais svogūnais bei pagardinti druska ir pipirais. Palikti atvėsti.
3. Tešlą padalyti į 10-11 gabalėlių. Kol formuojamas vienas pyragėlis, kitus tešlos gabaliukus apdengti maistine plėvele, kad neapdžiūtų.
4. Ant stalviršio paberti miltų ir formuoti 10 cm skersmens apskritimą, o į jo vidurį dėti keptą mėsa. Kraštelius užspausti. 
5. Keptuvėje aliejaus pilti tiek, kad per pusę apsemtų pyragėlius. Įkaitintame aliejuje pyragėlius vartyti iš abiejų pusių, kol jie iškepa. Nusausinimui išėmus dėti ant popierinio rakšluoščio. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą