2021 m. lapkričio 2 d., antradienis

Obuolių pyragas su migdolais

 


Ingredientai:

* Kietesni obuoliai, 1.2 kg
* Miltai, 100 gr.
* Cukrus, 100 gr.
* Kiaušiniai, 3 vnt.
* Kepimo milteliai, 1 a.š.
* Pienas, 150 ml
* Sviestas, 40 gr.
* Cinamonas, pagal skonį
* Druska, žiupsnelis
* Migdolo drožlės, 50 gr.

Gaminimas:

1. Kiaušinius išplakti su cukrumi.
2. Į išsijotus miltus įmaišyti kepimo miltelius ir cinamoną. Į šią masę įpilti ir išmaišyti ištirpintą sviestą, pieną ir druską bei kiaušinius.
3. Obuolius nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais bei atsargiai įmaišyti į tešlą.
4. Skardą ištepti riebalais ir į ją įdėti tešlą bei apibarstyti migdolo drožlėmis. Dėti į įkaitintą iki 200 C orkaitę bei kepti 40 min. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą