2021 m. lapkričio 29 d., pirmadienis

Churros

 

Ingredientai:

* Vanduo, 250 ml

* Miltai, 150 ml

* Kiaušiniai, 2 vnt

* Sviestas, 60 gr.

* Cukrus, 20 gr.

* Druska, žiupsnelis

* Saulėgrąžų aliejus, 0.5 l

Šokoladiniam padažui:

* Pieniškas šokoladas, 150 gr.

* Grietinėlė (35%), 150 ml


Gaminimas:

1. Į vandenį sudėti kubeliais pjaustytą sviestą, druską ir cukrų bei užvirti. Tada suberti miltus ir išmaišyti. Palikti pravėsti keletą minučių.

2. Į tešlą įmaišyti po vieną kiaušinius. 

3. Įkaitinti aliejų. Į konditerinį maišelį įdėti paruoštą tešlą naudojant žvaigždės formos 12 mm antgalį. Į aliejų spausti tešlos pirštelius (nukerpant su žirklėmis reikiamą ilgį). Kepti abi puses, kol paruduos. Išėmus dėti ant popierinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų aliejus perteklius.

4. Šokoladiniam padažui pakaitinti grietinėlę ir ja užpilti smulkintą šokoladą bei maišyti, kol jis ištirps. 

5. Churros sausainius mirkome šokoladiniame padaže. Pagal originalų receptą churros reikėtų dar pavolioti cukruje su cinamonu, bet čia skonio reikalas, jei norite saldžiau. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą