2021 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Paprastas trupininis pyragas

 

Ingredientai:

* Miltai, 500 gr.
* Cukrus, 150 gr.
* Kiaušiniai, 3 vnt.
* Sviestas, 200 gr.
* Kepimo milteliai, 1 a.š.
* Tiršta uogienė, 300 gr.

Gaminimas:

1. Miltus išsijoti ir sumaišyti su cukrumi ir kepimo milteliais.
2. Sviestą ištirpinti ir įmaišyti į miltus. Tada įmaišyti ir kiaušinius. Tešlą palaikyti šaldytuve 1 val.
3. Išėmus tešlą, ją padalinti į dvi dalis. Tešlą galima gnaibyti mažais gabaliukais arba sutarkuoti su stambesnia tarka. Vieną dalį dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant viršaus dedame uogienę, o tada likusią tešlą. Kepti iki 190C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą