2017 m. kovo 5 d., sekmadienis

Grietinės ir želė tortas

Ingredientai:

  • Grietinė, 15 %, 900 gr.
  • Želė, įvairių spalvų, 4 pak.
  • Cukrus, 4-5 valg.š.
  • Želatina, 4 valg.š.
  • Vienos citrinos sultys
  • Pieniškas šokoladas, 100 gr.
Gaminimas:
  1. Iš anksto paruošti želė, tik pilti ne 500 ml vandens, kaip parašyta ant pakelio, o 350 ml - taip želė bus tvirtesnė.
  2. Supjaustyti želė kubeliais.
  3. Sutarkuoti šokoladą (ne su pačia smulkiausia tarka, o su antra pagal smulkumą).
  4. Paruošti želatiną: užpilti verdančiu vandeniu tiek, kad vos apsemtų ir labai gerai išmaišyti, kad ištirptų visos granulės. Palikti atvėsti.
  5. Grietinę išmaišyti su cukrumi, citrinos sultimis ir 1/2 šokolado. Tada į grietinės masę pilti šiek tiek atvėsusią želatiną ir atsargiai išmaišyti.
  6. Galiausiai į grietinę įmaišyti kubeliais supjaustytą želė ir masę sukrėsti į torto formą. Viršų apibarstyti su likusiu šokoladu. Tortą padėti kelioms valandoms į šaldytuvą. Prieš nuimant torto formos šonus, su peiliu "apeiti" ratą, kad lengviau būtų jį nuimti. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą