- Grietinė, 15 %, 900 gr.
- Želė, įvairių spalvų, 4 pak.
- Cukrus, 4-5 valg.š.
- Želatina, 4 valg.š.
- Vienos citrinos sultys
- Pieniškas šokoladas, 100 gr.
Gaminimas:
- Iš anksto paruošti želė, tik pilti ne 500 ml vandens, kaip parašyta ant pakelio, o 350 ml - taip želė bus tvirtesnė.
- Supjaustyti želė kubeliais.
- Sutarkuoti šokoladą (ne su pačia smulkiausia tarka, o su antra pagal smulkumą).
- Paruošti želatiną: užpilti verdančiu vandeniu tiek, kad vos apsemtų ir labai gerai išmaišyti, kad ištirptų visos granulės. Palikti atvėsti.
- Grietinę išmaišyti su cukrumi, citrinos sultimis ir 1/2 šokolado. Tada į grietinės masę pilti šiek tiek atvėsusią želatiną ir atsargiai išmaišyti.
- Galiausiai į grietinę įmaišyti kubeliais supjaustytą želė ir masę sukrėsti į torto formą. Viršų apibarstyti su likusiu šokoladu. Tortą padėti kelioms valandoms į šaldytuvą. Prieš nuimant torto formos šonus, su peiliu "apeiti" ratą, kad lengviau būtų jį nuimti. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą