2017 m. vasario 12 d., sekmadienis

Nekeptas meduolių ir bananų tortas


Ingredientai:
  • Meduoliai, paprasti, 400 gr.
  • Grietinė, 15% riebumo, 700 gr.
  • Bananai, 4 vnt.
  • Cukrus, 2 valg.š.
  • Želatina, 1 arb. š.
  • Šokoladas, 50 gr.
Gaminimas:
  1. Susmulkinti meduolius iki trupinių.
  2. Želatiną ištirpinti ir palikti atvėsti.
  3. Bananus supjaustyti riekutėmis.
  4. Cukrų sumaišyti su grietine, įmaišyti pravėsusią želatiną.
  5. Į torto formą dėti 1/3 meduolių, ant jų viršaus - pusę grietinės ir galiausiai pusę bananų. Pakartoti ir tada viršutins sluosknis pabaigiamas likusiu trečdaliu meduolių. 
  6. Tortą dėti į šaldytuvą nakčiai.
  7. Ryte tortą puošti ištirpintu šokoladu. Skanaus!
Pastabos:
* Šviežius meduolius lengvai sutrupinsite rankomis, o kietesnius - su trintuvu.
*Pasilikite kelis nesutrupintus meduolius, jei kartais viršui neužtektų meduolių.
*Želatinos nebūtina naudoti, tiesiog tada tortas daug minkštesnis gausis ir grietinė labiau įsigers į meduolius.
*Šokolado papuošimui taip pat nebūtina naudoti.
*Ši desertą galima daryti į bet kokias formas - dubenėlius, puodukus ir pan. Svarbiausia išlaikyti meduolių, grietinės ir bananų proporcijas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą