Ingredientai:
- Meduoliai, paprasti, 400 gr.
- Grietinė, 15% riebumo, 700 gr.
- Bananai, 4 vnt.
- Cukrus, 2 valg.š.
- Želatina, 1 arb. š.
- Šokoladas, 50 gr.
Gaminimas:
- Susmulkinti meduolius iki trupinių.
- Želatiną ištirpinti ir palikti atvėsti.
- Bananus supjaustyti riekutėmis.
- Cukrų sumaišyti su grietine, įmaišyti pravėsusią želatiną.
- Į torto formą dėti 1/3 meduolių, ant jų viršaus - pusę grietinės ir galiausiai pusę bananų. Pakartoti ir tada viršutins sluosknis pabaigiamas likusiu trečdaliu meduolių.
- Tortą dėti į šaldytuvą nakčiai.
- Ryte tortą puošti ištirpintu šokoladu. Skanaus!
Pastabos:
* Šviežius meduolius lengvai sutrupinsite rankomis, o kietesnius - su trintuvu.
*Pasilikite kelis nesutrupintus meduolius, jei kartais viršui neužtektų meduolių.
*Želatinos nebūtina naudoti, tiesiog tada tortas daug minkštesnis gausis ir grietinė labiau įsigers į meduolius.
*Šokolado papuošimui taip pat nebūtina naudoti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą