2013 m. gruodžio 7 d., šeštadienis

Bulvių kukuliai su grybų padažu

Reikės (2 asm.):
  • Bulvių, 500 gr.
  • Bulvių krakmolo, 100 gr.
  • Kiaušinio, 1 vnt
  • Drukos, baltųjų pipirų, pagal skonį

Grybų padažui reikės:
  • Pievagrybių, 200 gr.
  • Svogūno, 1 vnt.
  • Grietinėlės, 150 ml
  • Druskos, pipirų, pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus, kepimui

Gaminimas:

  1. Bulves išvirti pasūdytame vandenyje. Išvirtas bulves sumalti mėsmale arba pertrinti.
  2. Virtas bulves, krakmolą, kiaušinį, druką ir pipirus gerai išmaišyti. Formuoti bulvių kukulius ir juos leisti į verdantį vandenį. Virti tol, kol iškils.
  3. Grybų padažas: susmulkinti grybus ir juos kepti aliejuje 15 min. Tada įdėti susmulkintą svogūną ir kepti, kol jis suminkštės. Pagardinti druska ir pipirais, įpilti grietinėlę ir patroškinti apie 3 min, kol padažas sutirštės. Kukulius patiekiame su grybų padažu. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą