Reikės
(2 asm.):
- Bulvių, 500 gr.
- Bulvių krakmolo, 100 gr.
- Kiaušinio, 1 vnt
- Drukos, baltųjų pipirų, pagal skonį
Grybų
padažui reikės:
- Pievagrybių, 200 gr.
- Svogūno, 1 vnt.
- Grietinėlės, 150 ml
- Druskos, pipirų, pagal skonį
- Alyvuogių aliejaus, kepimui
Gaminimas:
- Bulves išvirti pasūdytame vandenyje. Išvirtas bulves sumalti mėsmale arba pertrinti.
- Virtas bulves, krakmolą, kiaušinį, druką ir pipirus gerai išmaišyti. Formuoti bulvių kukulius ir juos leisti į verdantį vandenį. Virti tol, kol iškils.
- Grybų padažas: susmulkinti grybus ir juos kepti aliejuje 15 min. Tada įdėti susmulkintą svogūną ir kepti, kol jis suminkštės. Pagardinti druska ir pipirais, įpilti grietinėlę ir patroškinti apie 3 min, kol padažas sutirštės. Kukulius patiekiame su grybų padažu. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą