2013 m. rugsėjo 29 d., sekmadienis

Tiršta bulvių ir porų sriuba

Ingredientai:
  • Sviestas, 3 valg. š.
  • Bulvės, 4 didelės
  • Porai, 2-3 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Mėgstamas sultinys, 3.5 puodelio
  • Grietinėlė, 1 puodelis
  • Druska, pipirai, pagal skonį

Gaminimas:

  1. Supjaustome baltą ir šviesiai žalią poro dalį bei svogūną ir pakepame su sviestu iki tol, kol svogūnai pagels ir taps minkšti.
  2. Bulves supjaustome smulkiai, užpilame sultiniu (kad jis vos apsemtų bulves), sudedame kepintus svogūnus ir porus bei verdame 10-15 min, kol bulvės išverda.
  3. Įpilame grietinėlę, skaniname druska ir pipirais ir dar paverdame ant mažos ugnies 5 min. Tada viską perdedame į trintuvą ir gerai ištriname. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą