Ingredientai:
- Varškė, 250 gr.
- Kiaušiniai, 2 vnt.
- Kvietiniai miltai, 6-7 šaukštai
- Cukrus, 3 šaukšteliai
- Druska, žiupsnelis
- Sviestas, keli gabalėliai
- Grietinė, pagal skonį
Gaminimas:
- Į varškę įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Po to suberiame miltus, cukrų ir druską. Gerai išminkome.
- Toliau galime arba išploti rutulį ir supjautyti ilgomis juostomis, arba iš karto iš tešlos formuoti mažus rutuliukus. Pirmu atveju reikės paberti šiek tiek miltų ant stalo, kad tešla neliptų, antru atveju – pamiltuoti arba aliejumi patepti reiktų tik rankas.
- Suformuotus varškėtukus palengva leidžiame į verdantį pasūdytą vandenį ir palaukiame, kol jie iškils. Iškilusius varškėčius paverdame dar minutę ir išgriebiame kiaurasamčiu.
- Karštus varškėčius pabarstome sviesto gabalėliais. Jei mėgstame, galima dėti dar grietinės, o priklausomai nuo skonio galime saldinti arba sūrinti padažą. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą