Ingredientai:
- Spagečiai, 300 gr.
- Alyvuogių aliejus, 2 šaukšt.
- Česnako skiltelė
- Aitrioji paprika, 0.5 vnt.
- Cukinija, 1 vnt.
- Citrina, 1 vnt.
- Ožkos sūris, 100 gr.
- Druska
- Malti pipirai
Gaminimas:
- Išverdame spagečius pasūdytame vandenyje.
- Kol spagečiai verda, keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame apie 1-2 min. kepame smulkiai pjaustytą česnaką ir aitriąją papriką. Tada dedame plonomis juostelėmis pjaustytą cukiniją ir kepame dar 5 minutes. Nukeliame keptuvę nuo viryklės.
- Nukošę spagečius, paliekame stiklinę vandens, kuriame jie virė. Tada dedame arba spagečius į keptuvę arba daržoves į spagečius (priklausomai nuo to, kur daugiau vietos), suberiame tarkuotą citrinos žievelę, supilame stilinę vandens nuo spagečių bei vienos citrinos sultis. Apibarstome didžiąja dalimi sutrupinto ožkos sūrio ir paverdame keletą minučių.
- Prieš patiekiant galima įberti maltų pipirų ar kitų prieskonių. Papuošti likusiu ožkos sūriu. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą