2012 m. gruodžio 9 d., sekmadienis

Makaronai su cukinija ir ožkos sūriu


Ingredientai:
  • Spagečiai, 300 gr.
  • Alyvuogių aliejus, 2 šaukšt.
  • Česnako skiltelė
  • Aitrioji paprika, 0.5 vnt.
  • Cukinija, 1 vnt.
  • Citrina, 1 vnt.
  • Ožkos sūris, 100 gr.
  • Druska
  • Malti pipirai

Gaminimas:

  1. Išverdame spagečius pasūdytame vandenyje.
  2. Kol spagečiai verda, keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame apie 1-2 min. kepame smulkiai pjaustytą česnaką ir aitriąją papriką. Tada dedame plonomis juostelėmis pjaustytą cukiniją ir kepame dar 5 minutes. Nukeliame keptuvę nuo viryklės.
  3. Nukošę spagečius, paliekame stiklinę vandens, kuriame jie virė. Tada dedame arba spagečius į keptuvę arba daržoves į spagečius (priklausomai nuo to, kur daugiau vietos), suberiame tarkuotą citrinos žievelę, supilame stilinę vandens nuo spagečių bei vienos citrinos sultis. Apibarstome didžiąja dalimi sutrupinto ožkos sūrio ir paverdame keletą minučių.
  4. Prieš patiekiant galima įberti maltų pipirų ar kitų prieskonių. Papuošti likusiu ožkos sūriu. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą