Ingredientai:
- Vanduo, 0.75 stiklinės
- Cukrus, 0.75 stiklinės
- Cinamono lazdelė, 1 vnt.
- Apelsinas, 1 vnt.
- Gvazdikėliai, 10 vnt.
- Sausas raudonas vynas, 750 ml.
Gaminimas:
- Į pakaitintą vandenį dedame cukrų ir cinamono lazdelę. Išspaudžiame apelsino sultis. Gvazdikėlius susmeigiame į apelsino žievelę ir dedame į puodą. Verdame apie 30 min.
- Truputėlį atvėsus vandeniui su ingriedientais, pilame vyną. Jo neužvirti, nes išgaruos aromatas, bet palaikyti šiek tiek ant silpnos ugnies. Paruoštą vyną perkošiame ir pilame į taures.Skanaus!Komentarai:Vaikams galima paruošti karštų - vyšnių ir apelsinų - sulčių, į jas įdedant gvazdikėlių, cinamono lazdelę, saują razinų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą