2012 m. gruodžio 30 d., sekmadienis

Karštas vynas


Ingredientai:
  • Vanduo, 0.75 stiklinės
  • Cukrus, 0.75 stiklinės
  • Cinamono lazdelė, 1 vnt.
  • Apelsinas, 1 vnt.
  • Gvazdikėliai, 10 vnt.
  • Sausas raudonas vynas, 750 ml.

Gaminimas:

  1. Į pakaitintą vandenį dedame cukrų ir cinamono lazdelę. Išspaudžiame apelsino sultis. Gvazdikėlius susmeigiame į apelsino žievelę ir dedame į puodą. Verdame apie 30 min.
  2. Truputėlį atvėsus vandeniui su ingriedientais, pilame vyną. Jo neužvirti, nes išgaruos aromatas, bet palaikyti šiek tiek ant silpnos ugnies. Paruoštą vyną perkošiame ir pilame į taures.Skanaus!

    Komentarai:
    Vaikams galima paruošti karštų - vyšnių ir apelsinų - sulčių, į jas įdedant gvazdikėlių, cinamono lazdelę, saują razinų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą