2012 m. rugsėjo 9 d., sekmadienis

Naminiai žagarėliai


Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 4 vnt.
  • Grietinė, 300 gr.
  • Cukrus,1 stiklinė
  • Miltai, 3 stiklinės
  • Vanilinis cukrus, 50 gr.
  • Aliejus, 0.5 l.

Gaminimas:

  1. Visus produktus, išskyrus aliejų, išminkome dideliame dubenyje iki kol masė nebelips prie rankų minkant.
  2. Ant stalo pabarstome miltų ir atgnybus gabalą tešlos iškočiojame. Tada išilgai, o po to rombeliais supjaustome iškočiotą tešlą. Rombelio vidurį įpjauname ir susukame žagarėlį.
  3. Žagarėlius dedameį įkaitusį aliejų ir verdame kelias minutes. Išėmus iš aliejaus, paliekame nuvarvėti. Patiekiant galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Komentarai

  • Minkant tešlą miltų dedame tiek, kad tešla būtų tinkama kočolimui, t.y. neliptų prie kočėlo.
  • Jei iškočiojame tešlą plonai – žagarėliai gausis traškūs, jei storiau – pūstesni ir minkštesni.
  • Žagarėlius virti tik įkaitusiame aliejuje, bet jo nelaikyti ant stiprios ugnies, nes kitu atveju vos įdėjus žagarėlį į aliejų, jis pradeda degti.
  • Aliejų nuvarvinti galima per sietelį, jį uždėjus ant kito puodo ar didesnio indo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą