Ingredientai:
- Kiaušiniai, 4 vnt.
- Grietinė, 300 gr.
- Cukrus,1 stiklinė
- Miltai, 3 stiklinės
- Vanilinis cukrus, 50 gr.
- Aliejus, 0.5 l.
Gaminimas:
- Visus produktus, išskyrus aliejų, išminkome dideliame dubenyje iki kol masė nebelips prie rankų minkant.
- Ant stalo pabarstome miltų ir atgnybus gabalą tešlos iškočiojame. Tada išilgai, o po to rombeliais supjaustome iškočiotą tešlą. Rombelio vidurį įpjauname ir susukame žagarėlį.
- Žagarėlius dedameį įkaitusį aliejų ir verdame kelias minutes. Išėmus iš aliejaus, paliekame nuvarvėti. Patiekiant galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Komentarai
- Minkant tešlą miltų dedame tiek, kad tešla būtų tinkama kočolimui, t.y. neliptų prie kočėlo.
- Jei iškočiojame tešlą plonai – žagarėliai gausis traškūs, jei storiau – pūstesni ir minkštesni.
- Žagarėlius virti tik įkaitusiame aliejuje, bet jo nelaikyti ant stiprios ugnies, nes kitu atveju vos įdėjus žagarėlį į aliejų, jis pradeda degti.
- Aliejų nuvarvinti galima per sietelį, jį uždėjus ant kito puodo ar didesnio indo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą