2012 m. rugpjūčio 12 d., sekmadienis

Šokoladinis keksas su cukinijomis

Ingredientai:
·         Miltai, 180 g.
·         Miltai su sėlėnomis (galima visą kiekį paimti paprastų miltų), 60 g.
·         Kakava, 40 g.
·         Kepimo milteliai, 1 arb. š.
·         Druska, 0,5 arb. š.
·         Minkštas sviestas, 110 g.
·         Rudasis cukrus, 160 g.
·         Vanilinis cukrus, pagal skonį
·         Tirpi kava, 1 arb. š.
·         Kiaušiniai, 3 vnt.
·         Tarkuota cukinija (stambia tarka), 280 g.
·         Tarkuotas juodasis šokoladas, 170 g.

Gaminimas:

  1. Sumaišome miltus, kakavą, tirpią kavą, kepimo miltelius, druską bei vanilinį cukrų.
  2. Mikserio pagalba maišome sviestą su cukrumi. Po to po vieną įmušame kiaušinius ir juos po kiekvieno gerai išplakame.
  3. Į išplaktus kiaušinius atsargiai į maišome persijotą miltų masę. Vėliau dedame cukiniją ir šokoladą.
  4. Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Kepame apie valandą. Skanaus!


Komentarai:
* Keksas tikrai labai saldus, tad galite dėti mažiau šokolado ar kakavos.
* Net praėjus valandai patikrinti, prieš išimant keksą iš orkaitės, patikrinti mediniu pagaliuku, ar keksas jau iškepęs. Jei pagaliukas šlapias, keksą reikia kepti ilgiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą