Ingredientai:
·
Miltai, 180 g.
·
Miltai su sėlėnomis (galima visą
kiekį paimti paprastų miltų), 60 g.
·
Kakava, 40 g.
·
Kepimo milteliai, 1 arb. š.
·
Druska, 0,5 arb. š.
·
Minkštas sviestas, 110 g.
·
Rudasis cukrus, 160 g.
·
Vanilinis cukrus, pagal skonį
·
Tirpi kava, 1 arb. š.
·
Kiaušiniai, 3 vnt.
·
Tarkuota cukinija (stambia tarka),
280 g.
·
Tarkuotas juodasis šokoladas, 170
g.
Gaminimas:
- Sumaišome miltus, kakavą, tirpią kavą, kepimo miltelius, druską bei vanilinį cukrų.
- Mikserio pagalba maišome sviestą su cukrumi. Po to po vieną įmušame kiaušinius ir juos po kiekvieno gerai išplakame.
- Į išplaktus kiaušinius atsargiai į maišome persijotą miltų masę. Vėliau dedame cukiniją ir šokoladą.
- Orkaitę įkaitiname iki 180
C. Kepame apie valandą. Skanaus!
Komentarai:
* Keksas tikrai labai saldus, tad galite dėti mažiau šokolado ar kakavos.
* Net praėjus valandai patikrinti, prieš išimant keksą iš orkaitės,
patikrinti mediniu pagaliuku, ar keksas jau iškepęs. Jei pagaliukas šlapias,
keksą reikia kepti ilgiau.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą