2015 m. gruodžio 25 d., penktadienis

Imbieriniai sausainiai

Šiuos sausainius dariau pagal šį receptą, bet truputį patobulinau pagal save, kad nebūtų tokie saldūs ir kad greičiau pasigamintų (http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/kucios-ir-kaledos/imbieriniai-sausainiai.html)

Reikės:
1. Rudojo cukraus, 75 gr.
2. Baltojo cukraus, 75 gr.
3. Medaus, 100 gr.
4. Vandens, 75 ml
5. Sviesto, 150 gr.
6. Malto cinamono, 1 v.š.
7. Malto imbiero, 1 v.š.
8. Malto kardomono, 1 v.š.
9. Maltų juodųjų pipirų, 1/2 a.š.
10.Kepimo miltelių, 1 a.š.
11.Miltų, 450 gr.

Gaminimas:
1. Į puodą suberti cukrų, medų ir užpilus vandenį kaitinti, kol cukrus su medum ištirps. Tada dėti sviestą, kol ir šis ištirps (tik neužvirinti). Palikti pravėsti.
2. Sumaišyti prieskonius ir kepimo miltelius su miltais ir tada įmaišyti atvėsusį saldų sviestą. Išminkyti tešlą ir ją palikti atvėsti šaldytuve (bet ne per ilgai, nes sviestas taip sukietės, kad nebus įmanoma išminkyti).
3. Atvėsusią tešlą dar kartą išminkyti, iškočioti ant miltais pabarstyto stalo, išpjauti formeles. Jei labai plonai iškočiota, sausainius kepti 8-10 min orkaiteje 180C temperaturoje, o jei sausainiai storesni - ilgiau. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą