2013 m. kovo 10 d., sekmadienis

Aštrūs morkų keksiukai


Ingredientai:
  • Kepimo soda, 0.5 arb.š.
  • Malta aitrioji paprika, 1 arb. š.
  • Morkos, 1 vnt.
  • Sviestas, 6 v.š.
  • Pienas, 4 valg. š.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Cukrus, ¾ stiklinės
  • Miltai, 2.5 stiklinės
  • Kepimo milteliai, 1 arb. š.
  • Druskos, truputį
  • Razinos, 120 gr.

Gaminimas:

  1. Morkas pertarkuojame su stambia tarka. Tada jas, kiaušinius, kepimo sodą ir aitriosios paprikos miltelius sumaišome su smulkintuvu.
  2. Į suplaktą masę dedame pašildytą minkštą sviestą bei cukrų. Vėl viską išmaišome.
  3. Tada dedame išsijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską išmaišome iki vientisos masės.
  4. Galiausiai dedame razinas ir pieną. Gautą masę dedame į keksiukų formeles ir kepame 200 C temperatūroje 25 – 30 min. Prieš pjaustant leidžiame keksiukams šiek tiek atvėsti. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą