2013 m. vasario 9 d., šeštadienis

Keksiukai su varške


Ingredientai:
  • Miltai, 300 gr.
  • Cukrus, 300 gr.
  • Kiaušiniai, 3 vnt.
  • Kepimo milteliai, 1 arb. š.
  • Sviestas, 150 gr.
  • Varškė, 250 gr.

Gaminimas:

  1. Vienam dubenyje sumaišome miltus bei kepimo miltelius.
  2. Kitame dubenyje sumaišome cukrų ir minkštą sviestą. Po vieną įmaišome kaiušinius, o vėliau ir pertrintą varškę.
  3. Miltus ir kepimo miltelius persijodami įmaišome į cukraus, sviesto, kiaušinių bei varškės masę. Tai padarome gana greitai ir labai stipriai nemaišant, gali pasilikti keletą miltų grūdelių. Į keksiukų formeles dedame tešlos (2/3 formelės) bei dedame į įkaitintą iki 200°C temperatūros orkaitę ir kepame 25-30 min. kol gražiai paruduos. Skanaus!

Komentarai:
    • Cukraus galima dėti ir mažiau, nes keksiukai labai saldūs.
    • Jei lieka tešlos, iš jos galima pagaminti sausainius – tiesiog tešlą šaukštu išdėlioti ant sviestiniu popieriumi padengtos skardos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą