Ingredientai:
- Miltai, 300 gr.
- Cukrus, 300 gr.
- Kiaušiniai, 3 vnt.
- Kepimo milteliai, 1 arb. š.
- Sviestas, 150 gr.
- Varškė, 250 gr.
Gaminimas:
- Vienam dubenyje sumaišome miltus bei kepimo miltelius.
- Kitame dubenyje sumaišome cukrų ir minkštą sviestą. Po vieną įmaišome kaiušinius, o vėliau ir pertrintą varškę.
- Miltus ir kepimo miltelius persijodami įmaišome į cukraus, sviesto, kiaušinių bei varškės masę. Tai padarome gana greitai ir labai stipriai nemaišant, gali pasilikti keletą miltų grūdelių. Į keksiukų formeles dedame tešlos (2/3 formelės) bei dedame į įkaitintą iki 200°C temperatūros orkaitę ir kepame 25-30 min. kol gražiai paruduos. Skanaus!
Komentarai:
- Cukraus galima dėti ir mažiau, nes keksiukai labai saldūs.
- Jei lieka tešlos, iš jos galima pagaminti sausainius – tiesiog tešlą šaukštu išdėlioti ant sviestiniu popieriumi padengtos skardos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą