Ingredientai:
- Miltai, 1.5 puodelio
- Cukrus, 1 puodelis
- Žemės riešutų sviestas, 0.5 puodelio
- Kiaušinis, 1 vnt.
- Pienas, 1 puodelis
- Kepimo milteliai, 1 arb. š.
- Sviestas, 2 šaukštai
- Džemas arba uogienė, 2 arb.š.
Gaminimas:
- Vienam dubenyje sumaišome sausus produktus: miltus, kepimo miltelius bei cukrų.
- Kitame dubenyje sumaišome drėgnus produktus: kiaušinį, pieną, žemės riešutų sviestą ir minkštą sviestą.
- Sausus produktus sumaišome su drėgnais, tai padarome gana greitai ir labai stipriai nemaišant, gali pasilikti keletą miltų grūdelių. Į keksiukų formeles dedame šiek tiek tešlos, ant viršaus šiek tiek džemo/uogienės ir vėl tešlos bei dedame į įkaitintą iki 190°C temperatūros orkaitę ir kepame 20-25 min. kol gražiai paruduos. Skanaus!
Komentarai:
- Nepamirškite persijoti miltų, kad keksiukai taptų puresni.
- Karts nuo karto patikrinkite kaip kepa keksiukai, nes viena orkaitės dalis gali būti karštesnė už kitą, todėl vieni keksiukai gali arba sudegti, arba būti neiškepę, todėl tokiu atveju reikėtų apsukti skardą, kad visi keksiukai tolygiai keptų.
- Džemo/uogienės nedėkite per daug ir tik į keksiukų formelės vidurį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą